紅咖哩魚
TM31 TM5 TM6

紅咖哩魚

(Brak ocen)

Składniki

  • 400 克 紅魽魚 ,帶骨、切片
  • 1 大匙 檸檬汁
  • 2 茶匙 鹽
  • 200 克 白花椰菜, 切小朵
  • 75 克 新鮮四季豆, 捏去頭尾和莖,切段(約4公分)
  • 4 粒 紅蔥頭
  • 6 根 新鮮紅辣椒, 去籽、切段
  • 3 粒 蒜頭
  • 15 克 新鮮南薑, 切小塊
  • ¼ 茶匙 薑黃粉
  • 10 克 新鮮香菜根, 切段
  • 30 克 油
  • 1 根 新鮮檸檬香茅, 取白色根部,切片
  • 3 片 新鮮檸檬葉
  • 2 片 乾月桂葉
  • 100 克 水
  • 300 克 椰奶
  • 3 茶匙 羅望子醬
  • 2 茶匙 棕櫚糖

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
522 kJ / 124 kcal
Białko
24.6 g
Węglowodany
3.9 g
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
0.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy