Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 草蝦仁
- 1 茶匙 米酒
- 1 茶匙 太白粉, 需多備一些
- 1 顆 蛋白
- 5 克 薑
- 20 克 西洋芹, 取莖、切小段
- 2 小撮 鹽
- ¼ 茶匙 糖
- ½ 茶匙 香油
- 6 - 10 朵 花菇, 泡軟、去蒂頭
- 500 克 水, 蒸煮用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 213 kJ / 51 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 1 g