泰式開胃海鮮
TM6

泰式開胃海鮮

4.3 (6 ocen)

Składniki

  • 1500 克 冰水
  • ½ 顆 紫洋蔥 ,切絲
  • 800 克 水
  • 15 - 20 隻 蝦仁 ,開背去腸泥
  • 2 隻 中卷 ,洗淨,去內臟,切圈
  • 70 克 泰式酸辣醬
  • 10 克 魚露
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 1 顆 新鮮檸檬汁
  • 3 - 5 根 新鮮香菜 ,取葉
  • 2 - 3 根 新鮮紅辣椒 ,依個人喜好調整
  • 100 克 小蕃茄 ,對切或一開四
  • 60 克 芹菜 ,取莖,切段(約5公分)
  • 70 克 小黃瓜 ,洗淨,切絲

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
426.3 kJ / 102 kcal
Białko
9.6 g
Węglowodany
15.6 g
Tłuszcz
0.6 g
Tłuszcz nasycony
154.7 g
Błonnik
1.5 g
Sód
415.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy