Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
乾辣椒醬
- 60 克 乾辣椒
- 40 克 薑 ,切塊
- 30 克 蒜頭
- 130 克 油
辣子雞
- 600 克 帶皮帶骨雞腿肉 ,切塊(約2公分)
- 1 大匙 米酒
- ½ 茶匙 醬油
- 1 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 糖
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2563 kJ / 613 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 7 g