Urządzenia i Akcesoria
Sticky toffee puddings
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
-
pitted dates150 g
-
bicarbonate of soda1 ½ tsp
-
water180 g
-
butter to grease
Sticky toffee sauce
-
unsalted butter cut into pieces60 g
-
60 g brown sugarsoft brown sugar60 g
-
75 g honeygolden syrup75 g
-
full cream milk40 g
-
½ tsp vanilla sugarnatural vanilla extract¼ tsp
Sticky toffee puddings
-
unsalted butter cut into pieces40 g
-
110 g brown sugardark brown sugar110 g
-
plain flour150 g
-
baking powder½ tsp
-
egg1
-
water700 g
-
ice cream to serve
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.7 g
Kalorie
1393.3 kJ /
333 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
56.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ginger fluff
50 min
Nougat glacé with raspberry coulis
24 godz. 25 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Eccles Cakes
1 godz. 45 min
Hot cross bun loaf
2 godz. 40 min
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Shortcrust pastry
5 min
Salted Chocolate Caramel Fudge
2 godz. 40 min
Angela's Sticky Tea Bread
1 godz. 30 min
Shortbread
1 godz.
White chocolate fudge
3 godz. 10 min
Sticky date pudding
1 godz. 30 min