Sticky toffee puddings

4.8 290 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • pitted dates
    150 g
  • bicarbonate of soda
    1 ½ tsp
  • water
    180 g
  • butter to grease
Sticky toffee sauce
  • unsalted butter cut into pieces
    60 g
  • soft brown sugar
    60 g
    60 g brown sugar
  • golden syrup
    75 g
    75 g honey
  • full cream milk
    40 g
  • natural vanilla extract
    ¼ tsp
    ½ tsp vanilla sugar
Sticky toffee puddings
  • unsalted butter cut into pieces
    40 g
  • dark brown sugar
    110 g
    110 g brown sugar
  • plain flour
    150 g
  • baking powder
    ½ tsp
  • egg
    1
  • water
    700 g
  • ice cream to serve

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3.7 g
Kalorie 1393.3 kJ / 333 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 56.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...