Risotto mit frischen Steinpilzen

Risotto mit frischen Steinpilzen

4.2 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Peterli, frisch abgezupft
    1 Bund
  • Schalotte halbiert
    30 g
  • Steinpilze, frisch in Stücken
    300 g
    40 g Steinpilze, getrocknet, in Wasser eingeweicht und abgetropft
  • Olivenöl
    30 g
  • Risottoreis, alle Sorten (z. B. Carnaroli oder Arborio), 14 Minuten Garzeit
    320 g
  • Weisswein, trocken
    60 g
  • Wasser
    800 g
  • Salz
    1 TL
    1 geh. TL Gemüsebouillon Paste
  • Butter in Stücken
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 444 kcal / 1861 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...