Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 400 g Hokkaido-Kürbis, geschält, entkernt, in Stücken (3 cm)
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g Olivenöl
- 730 g Wasser
- 100 g Weisswein
- 1 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 3 Zweigchen Thymian, Blättchen abgezupft
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 4 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 1 ½ TL Salz
- 300 g Risottoreis (Kochzeit 20 Minuten)
- 100 g Mascarpone
- 2 EL Aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2384 kJ / 569 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50 min
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Parmesan
40 Min
Tomatenrisotto mit Burrata
30 Min
Lauch-Risotto mit Äpfeln und Ziegenkäse
40 Min
Risotto mit frischen Steinpilzen
35 Min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 Min
Risotto Cinque P
30 Min
Kürbislasagne
1 Std. 40 Min
Kürbis-Risotto mit Speck
25 Min
Steinpilzrisotto mit Brie
35 Min
Spinat-Zitronen-Risotto
30 Min
Peperoni-Risotto
35 Min