Gerstensuppe

Gerstensuppe

4.7 213 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Bündnerfleisch in Stücken
    50 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Lauch in Stücken
    150 g
  • Karotten geschält, in Stücken
    150 g
  • Knollensellerie geschält, in Stücken
    100 g
  • Butter
    30 g
  • Rollgerste
    80 g
  • Wasser
    800 g
  • Fleischbouillonwürfel (für je 0,5 l)
    2
  • Salz nach Belieben
    1 Prise
  • Pfeffer nach Belieben
    1 Prise
  • Vollrahm
    200 g
  • Schnittlauch fein geschnitten
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 367 kcal / 1527 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...