Bündner Gerstensuppe

Bündner Gerstensuppe

4.9 1.1K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Rüebli geschält, in Stücken (3 cm)
    60 g
  • Lauch in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Knollensellerie geschält, in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Bündnerfleisch in Tranchen, in Streifen (2 cm)
    100 g
  • Butter
    30 g
  • Rollgerste
    80 g
  • Wasser
    900 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
    2
  • Vollrahm
    100 g
  • Salz nach Belieben
    1 Prise
  • Pfeffer nach Belieben
    1 Prise
  • Peterli, glattblättrig (ca. 10 g), Blätter abgezupft, fein geschnitten
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 273 kcal / 1137 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...