Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen, nach Belieben
- 40 g Tomate, in Stücken (1 cm)
- 30 g Butter, in Stücken
- 200 g rote Linsen, getrocknet
- 2 EL Minze, getrocknet
- 30 g Reis
- 20 g Bulgur
- 1 ½ - 1 ¾ TL Salz, nach Belieben
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Chili, in Flocken, getrocknet
- 1470 g Wasser, Zimmertemperatur
- 1 Zitrone, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1660 kJ / 397 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbseneintopf mit Gemüse und Chorizo
45 min
Gewürzte marokkanische Linsensuppe
40 min
Vollkorn-Fladenbrot
2 Std. 30 Min
Orientalische Linsensuppe
30 min
Minestrone mit Kichererbsen
40 min
Gemüse-Tomatenreis mit Bohnen
35 min
Pilz-Kartoffel-Suppe
25 min
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35 min
Linsen-Reis mit gebratenen Zwiebeln
45 min
Linsensalat
30 min
Pilaw-Reis
40 min
Linsen-Tomateneintopf
1 godz. 30 min