Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zwiebeln, in Vierteln
- 50 g Karotten, geschält, in Stücken (0.5 cm)
- 50 g Blätter vom Sellerie, gewaschen und abgetropft
- 250 g Linsen
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 EL Gemüsebouillon
- 1000 g Wasser
- 50 g Olivenöl
- 200 g Blattspinat, frisch, gewaschen und getrocknet
- 160 g Reis (Kochzeit 16 Min.)
- ½ TL feinkörniges Salz (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbseneintopf mit Gemüse und Chorizo
45 Min
Gewürzte marokkanische Linsensuppe
40 Min
Orientalische Linsensuppe
30 min
Quinoa-Broccoli-Gratin
1h 10 min
Chili non Carne
1 Std.
Artischocken alla Romana
50 min
Linsensalat
30 min
Seitan-Bällchen mit Kartoffeln und Peperoni-Curry-Sauce
1h 15 min
Bohnen-Kartoffel-Curry
40 Min
Graupenrisotto mediterran
50 min
Kichererbsen-Tomaten-Blinis
30 min
Fusilli mit Artischocken und Erbsen
30 min