Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 foie gras de pato crudo (aprox. 400 g)
-
2
cucharadas de coñac
lub 2 cucharadas de brandy - 2 cucharaditas de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1500 g de agua
- 10 g de zumo de limón
- cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1406.5 kJ / 341.5 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 857 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmón teriyaki (Al vacío)
1h 20min
Foie de pato
33hod.
Tomatitos raf (Queso roquefort con nueces)
4 Std. 45 Min
Salsa holandesa (Espesar)
15min
Macarons de tomate con mantequilla de anchoas
4h 20min
Terrinas de foie trufado
74 godz.
Ensalada de tomate y sardina ahumada con helado de aceite de oliva
4 Std. 15 Min
Aceitunas rellenas de vermut sólido
1h 10min
Macarons rellenos de salmón y crema de roquefort
2h 30 min
Cebolla caramelizada (500 g)
40 min
Claras montadas
5 Min
Lemon curd (Espesar)
20 min