Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 foie gras de pato crudo (aprox. 400 g)
-
2
cucharadas de coñac
lub 2 cucharadas de brandy - 2 cucharaditas de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1500 g de agua
- 10 g de zumo de limón
- cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1406.5 kJ / 341.5 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 857 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Callos a la asturiana (Cocción lenta)
18h 30min
Crema de foie con huevo a baja temperatura
45 min
Ensalada de tomate y sardina ahumada con helado de aceite de oliva
4h 15min
Bacalao a baja temperatura con patatas rotas (Al vacío)
1 Std. 50 Min
Magret de pato con salsa de granada
45 min
Foie de pato
33h
Yogur con coulis de fresa y virutas de chocolate
13h
Paté de higaditos al oporto con higos
5óra 15p
Terrinas de foie trufado
74h
Salsa holandesa (Espesar)
15min
Lemon curd (Espesar)
20 min
Ensalada de endibias, palmitos y salsa roquefort
45 min