Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 5 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ oz tomato paste
- ½ tsp dried red chili flakes (opcjonalnie)
- 1 tsp salt, divided
- ¼ tsp ground black pepper, divided
- 15 oz canned crushed tomatoes
- 24 oz chicken stock
- 4 chicken breasts, skinless, boneless (approx. 28-32 oz)
-
1
tsp dried basil
lub 1 tsp Italian herb mix - 2 oz heavy whipping cream
- 8 oz fresh pasta, fettuccine
- Parmesan cheese, shaved
- fresh basil leaves, hand torn
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2310 kJ / 552 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1209 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salisbury Steak TV Dinner
1hod.
Penne Bolognese
40 min
Sticky Sesame Chicken
40 min
One Pot Cheeseburger Helper
45min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 Min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
Creamy Mushroom and Chicken Pasta
1hod.
Lemon Garlic Chicken
30min
Orange Garlic Chicken with Rice
50 min.
Creamy Buffalo Chicken Pasta
1 godz. 20 min
Asian Sloppy Joes
1 Std. 50 Min
Chicken Meatballs with Creamy Tomato Sauce
1h 5 min