Mac and Cheese Muffins

Mac and Cheese Muffins

4.7 72 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 portions

Składniki

  • non-stick spray oil to grease
  • white cheddar cheese cubed (1 in.)
    4 oz
    4 oz aged yellow cheddar cheese, cubed (1 in.)
  • Gruyère cheese cubed (1 in.)
    4 oz
  • water
    28 oz
  • elbow macaroni
    8 oz
  • unsalted butter divided
    1 ½ oz
  • cream cheese cubed (½ in.)
    4 oz
  • all-purpose flour
    1 oz
  • large egg (opcjonalnie)
    1
  • salt to taste
    1 tsp
  • freshly ground black pepper to taste
    1 tsp
  • white pepper to taste
    1 tsp
  • ground cayenne pepper (opcjonalnie) to taste
    ⅛ tsp
  • whole milk
    10 oz
  • panko bread crumbs
    1 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 237.8 kcal / 994.9 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 19.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 374.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...