Easy Beefy Mac and Cheese

4.4 10 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 portions

Składniki

  • Colby-Jack cheese cut into pieces
    4 oz
  • sharp cheddar cheese cut into pieces
    4 oz
  • yellow onions cut into wedges
    3 oz
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    ½ oz
  • unsalted butter divided, cold, cut into pieces
    1 ½ oz
  • ground beef crumbled
    16 oz
  • salt divided
    1 ½ tsp
  • Worcestershire sauce
    1 tsp
  • ground black pepper to taste
    ½ tsp
  • water
    16 oz
  • tomato paste
    2 oz
  • dried elbow macaroni pasta 7-8 minute cook time (see Tip)
    9 oz
  • heavy whipping cream
    3 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 906.7 mg
Białko 28.4 g
Kalorie 2657.6 kJ / 635.2 kcal
Tłuszcz 41.9 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 19.6 g
Węglowodany 35.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...