Wersje kompatybilne
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Panna montata
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di zucchero
Bagna
- 300 g di acqua
- 150 g di zucchero
Croccante a nido d'ape
- ½ - 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
-
300
g di zucchero
lub 300 g di zucchero grezzo - 1080 g di acqua
-
20
g di miele
lub 20 g di sciroppo di zucchero
Terminare la preparazione
- 150 g fragole a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1386.9 kJ / 331.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 147.5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Torta foresta nera
3h
Pan di Spagna
1sa
Torta ai tre cioccolati
5 Std. 20 Min
Donuts al caramello
6h
Biscotti cuore morbido al caramello
2 godz. 40 min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1 godz. 30 min
Torta a strati mascarpone e lamponi
5sa
Crema gianduia e mascarpone
10 Min
Crema mousseline
1sa
Crema pasticcera alla vaniglia
15 Min
Millefoglie
5sa