Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape

Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape

4.6 52 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • burro q.b.
  • 4 uova
  • 120 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 120 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (opcjonalnie)
Panna montata
  • 500 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 30 g di zucchero
Bagna
  • 300 g di acqua
  • 150 g di zucchero
Croccante a nido d'ape
  • ½ - 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • 300 g di zucchero
    300 g di zucchero grezzo
  • 1080 g di acqua
  • 20 g di miele
    20 g di sciroppo di zucchero
Terminare la preparazione
  • 150 g di fragole a pezzi
  • 150 g fragole a fettine

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 8.6 g
Kalorie 1386.9 kJ / 331.3 kcal
Tłuszcz 147.5 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 38.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...