Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de habas secas, remojadas por 1 noche
- 120 g de garbanzos secos, remojados por 1 noche
- 80 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 60 g de perejil fresco, sólo las hojas
- 60 g de cilantro fresco, sólo las hojas
- 1 chile verde, fresco (opcjonalnie)
- ½ cdita de comino en polvo
- ½ cdita de curry en polvo
- ½ cdita de polvo para hornear
- ½ cdita de sal fina
- ½ cda de pimienta molida árabe
- ½ cda de concentrado de caldo de pollo
- aceite de oliva extra virgen, la necesaria para freír
- harina de trigo, para enharinar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 109.3 kJ / 26.1 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 60.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mujaddara (arroz con lentejas)
1h
Falafel
11h
Bowl con falafel de lentejas y granada
2u. 35min
Bolas de matza
50min
Falafel
55 min
Falafel de garbanzos
13h
Sopa de cebada perla y hongos
50min
Falafel
1h
Falafel envuelto en pan plano (pan r’gaif ) con salsa tahini
1h 25min
Lassi de hierbabuena y cardamomo
10 min
Humus
15min
Tahini
25 min