Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite en aerosol, el necesario para engrasar
- 250 g de harina de trigo
- 5 g de polvo para hornear
- 250 g de mantequilla, en cubos
- 5 huevos
- 225 g de azúcar refinada
- 1 limón amarillo, solamente la ralladura
- 10 g de esencia de vainilla
- azúcar glass, la necesaria para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 545 kJ / 130 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 26 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1 godz.
Magdalenas
1 godz. 20 min
Pastel de tres leches
2 godz.
Esponja de chocolate al vapor
30 min
Glaseado de chocolate (ganache)
20min
Glaseado de chocolate (ganache)
20min
Donas de chocolate
50min
Ganache de chocolate
35min
Alfajores
1h 30min
Betún de ganache de chocolate
12h
Polvorones de Día de Muertos
1h 10min
Scones con mantequilla de frambuesa
25min