Pavlova con coulis de frambuesa, higos y granada

Pavlova con coulis de frambuesa, higos y granada

4.3 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz.
10 porciones

Składniki

Corona de Pavlova
  • 250 g de azúcar
  • 200 g de claras de huevo (aprox. 6-7 claras de huevo)
  • 1 cdita de vinagre blanco
  • 1 cdita de extracto de vainilla natural
  • 10 g de fécula de maíz
Coulis de frambuesa
  • 200 g de frambuesas
    200 g de frambuesas congeladas
  • 100 g de azúcar
  • 20 g de jugo de limón amarillo
Crema batida y montaje
  • 500 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 2 - 4 higos (opcjonalnie) para decorar
  • 1 granada desgranada
  • hojas de menta frescas para decorar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 54.4 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 1500.1 kJ / 358.5 kcal
Tłuszcz 19.1 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 45.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...