![Pavlova con coulis de frambuesa, higos y granada Pavlova con coulis de frambuesa, higos y granada](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c23f5751edf5085f1b45e205e8fcd86b/Derivates/0c138f63b7aebccd516bf56f87cc9a2256d75cfc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Corona de Pavlova
- 250 g de azúcar
- 200 g de claras de huevo (aprox. 6-7 claras de huevo)
- 1 cdita de vinagre blanco
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 10 g de fécula de maíz
Coulis de frambuesa
-
200
g de frambuesas
lub 200 g de frambuesas congeladas - 100 g de azúcar
- 20 g de jugo de limón amarillo
Crema batida y montaje
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 2 - 4 higos, para decorar (opcjonalnie)
- 1 granada, desgranada
- hojas de menta frescas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1500.1 kJ / 358.5 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 54.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galletas de Amaretti con nuez y chabacano
35 Min
Nachos Thai
45min
Amaretti
1 Std. 20 Min
Tiramisú
3 Std. 15 Min
Coulis de frutos rojos frescos
10p
Risotto al azafrán con camarones (Black Diamond)
40p
Garapiñados sorpresa
25 Min
Quiche de espinacas con tocino
2h
Tarta Sacher
2 Std. 15 Min
Salmón en costra con risotto de limón
45min
Quiche Lorraine
1 Std. 20 Min
Crepas
1 Std. 15 Min