Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 400 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 250 g di burro freddo, a tocchetti
- 180 g di zucchero
- 35 - 40 g di tuorli (circa 4 uova)
Meringhe e cottura della pasta frolla
- 360 g di zucchero
- 120 g di albumi
- 2 - 3 gocce di colorante alimentare in gel rosso
Crema
- 50 g di zucchero
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 300 g di mascarpone freddo
- 80 - 90 g di crema spalmabile al pistacchio
Terminare la preparazione
- frutti rossi freschi, a piacere
- pistacchi tritati, a piacere
- fiori edibili, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3634.2 kJ / 868.6 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 95.1 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 161 mg
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12 Std. 20 Min
Cestini di crema e frutta
3h
Crostatine fragole e ganache al cioccolato
2 godz. 30 min
Baci di frolla montata con ganache al pistacchio
1h 30 min
Pasta choux
2h
Pasta di zucchero
1h 10 min
Ganache al cioccolato
12 Std. 20 Min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20min
Cream tart
4 godz.
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2h 20min
Crema diplomatica
30 min
Torta mimosa
1h 5min