Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa al caramello
-
250
g di zucchero
lub 250 g di zucchero grezzo - 210 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1030 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60x40 mm)
- 1 cucchiaio di aceto
Pasta frolla
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 140 g di burro a pezzi
- 100 g di zucchero
- 1 uovo
Panna montata alla vaniglia
- 50 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1869 kJ / 446 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 22 mg
Alternatywne przepisy
Pink velvet cake
7h 20min
Éclair fragole e cioccolato bianco
12 Std.
Tiramisù pasquale
3h 30 min
Torta a strati mascarpone e lamponi
5h
Éclair con crema pasticcera e caramello
1h 10min
Mousse al pistacchio (TM6)
3 Std.
Bignè craquelin
2h
Torta cuore soffice panna e caffè
4 Std. 30 Min
Rotolo di gelato alla banana e caramello
4h 15 min
Crostata alle mele cotogne
1 Std. 30 Min
Rotolo con crema di yogurt e frutta fresca
1 Std.
Rotolo al tiramisù
3h 30 min