Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa al caramello
-
250
g di zucchero
lub 250 g di zucchero grezzo - 210 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1030 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60x40 mm)
- 1 cucchiaio di aceto
Pasta frolla
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 140 g di burro a pezzi
- 100 g di zucchero
- 1 uovo
Panna montata alla vaniglia
- 50 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1869 kJ / 446 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 22 mg
Alternatywne przepisy
Baguette pancetta e provolone
5h 30min
Banane baby con salsa caramello speziata
1 Std. 50 Min
Fideuá vegetariana
Brak ocen
Lava cake al cioccolato con gelato al caffè
10óra
BBQ-Rub fruttato
Brak ocen
Crema ai funghi (Bimby Friend)
30 min
Salsa noisette
20 min
Crema al caramello salato
1 godz. 10 min
Cheesecake alle ciliegie
4h 30min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Crema al limone con mirtilli
1h
Bicchierini con crema al limone e biscotti
1 godz. 30 min