Crostata al caramello e vaniglia

Crostata al caramello e vaniglia

4.1 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 porzioni

Składniki

Salsa al caramello
  • 250 g di zucchero
    250 g di zucchero grezzo
  • 210 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1030 g di acqua
  • 1 cucchiaino di succo di limone
  • 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60x40 mm)
  • 1 cucchiaio di aceto
Pasta frolla
  • 250 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 140 g di burro a pezzi
  • 100 g di zucchero
  • 1 uovo
Panna montata alla vaniglia
  • 50 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 22 mg
Białko 4 g
Kalorie 1869 kJ / 446 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...