Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g peito de frango s/ pele cortado em pedaços (3x3 cm aprox.)
- 130 g iogurte grego
- 40 g óleo de girassol
- 140 g água
- 1 c. sopa de curcuma em pó
- 50 g alperce seco cortado em metades
- 2 c. sopa de caril em pó
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta preta
- 350 g arroz vaporizado
- 400 g leite de coco
- 80 g ervilhas cozidas
- 40 g amêndoa laminada torrada
- Folhas de endívia q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1736 kJ / 415 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 463 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peito de frango com caril
12 Std.
Pernas de frango ao sal com batatas picantes
1 Std. 20 Min
Frango de gengibre e sésamo com noodles de curgete
40 Min
Frango com molho tandoori
5 godz.
Refogar 350 g de chalota
25min
Strogonoff
1 Std.
Carne de vaca em slow cooking com molho de cogumelos
3sa 55 dk
Bacalhau com crosta de amêndoa
1h 15min
Frango ao vapor com salada de kiwi, feta e couve kale
35min
Frango e pastinaca com creme de limão
1 Std. 50 Min
Esparguete de batata-doce com pesto de ervas
40 Min
Refogar 200 g de cebola e alho
20min