Salada de frango carilado e arroz de coco

Salada de frango carilado e arroz de coco

4.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 doses

Składniki

  • peito de frango s/ pele cortado em pedaços (3x3 cm aprox.)
    300 g
  • iogurte grego
    130 g
  • óleo de girassol
    40 g
  • água
    140 g
  • curcuma em pó
    1 c. sopa de
  • alperce seco cortado em metades
    50 g
  • caril em pó
    2 c. sopa de
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    ½ c. chá de
  • arroz vaporizado
    350 g
  • leite de coco
    400 g
  • ervilhas cozidas
    80 g
  • amêndoa laminada torrada
    40 g
  • Folhas de endívia q.b. p/ servir

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 415 kcal / 1736 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 463 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...