Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 200 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 100 g brown sugar
- 180 g plain flour
- 30 g cocoa powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 60 g cornflakes
Chocolate icing
- 20 g unsalted butter
- 200 g icing sugar
- 20 g cocoa powder
- 2 - 3 tbsp water
- walnuts, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 852.3 kJ / 202.9 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 11.8 mg
Alternatywne przepisy
Feijoa crumble slice
1h 5min
Feijoa jelly
27 godz. 40 min
Cinnamon chocolate self-saucing pudding
1h 5min
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50min
Mini cheese scones with savoury butter
30min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1h 20min
Lolly cake
4 godz. 5 min
Caramel feijoa upside down cake
1h 10min
Chocolate self-saucing pudding
50min
Ginger slice
1h 35 min
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2h
Feijoa chutney
1h 15 min