Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de anacardos crudos (remojados previamente en agua durante 1 hora)
- 240 g de agua
- 10 g de aceite de oliva virgen extra
- 20 g de mantequilla
- 10 g de jengibre fresco
- 2 dientes de ajo
- 750 g de tomate triturado en conserva
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pellizco de chile seco desmenuzado (opcjonalnie)
- ½ cucharadita de azúcar moreno (opcjonalnie)
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de curry en polvo
- 1 cucharadita de garam masala
-
400 - 500
g de queso fresco de vaca cortado en rectángulos de 1-2 cm de grosor
lub 400 - 500 g de tofu firme - 1 cucharadita de cilantro fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1451 kJ / 347 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 4.59 g
- Tłuszcz
- 28.34 g
- Błonnik
- 1.95 g
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos (Chana masala)
20 Min
Rollos veganos de verano
35min
Salsa Blue cheese
5 Min
Pakora de berenjena con salsa de yogur
1 Std.
Tzatziki (dip de yogur y pepino)
10h 5 min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10 Min
Rub India
5 Min
Mole de huitlacoche
20 Min
Garam masala - Subcontinente indio
5 Min
Raita de pepino
10 Min
Kofta de carne con salsa de yogur (yogurtlu Köfte)
35min
Samosas vegetarianas
1h 45min