![Queso fresco en salsa de tomate masala Queso fresco en salsa de tomate masala](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D1A889D6-69F8-49EC-8E10-352471323082/Derivates/1A26BA28-985B-4390-A181-2612AE91527E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de anacardos crudos (remojados previamente en agua durante 1 hora)
- 240 g de agua
- 10 g de aceite de oliva virgen extra
- 20 g de mantequilla
- 10 g de jengibre fresco
- 2 dientes de ajo
- 750 g de tomate triturado en conserva
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pellizco de chile seco desmenuzado (opcjonalnie)
- ½ cucharadita de azúcar moreno (opcjonalnie)
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de curry en polvo
- 1 cucharadita de garam masala
-
400 - 500
g de queso fresco de vaca cortado en rectángulos de 1-2 cm de grosor
lub 400 - 500 g de tofu firme - 1 cucharadita de cilantro fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1451 kJ / 347 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 4.59 g
- Tłuszcz
- 28.34 g
- Błonnik
- 1.95 g
Alternatywne przepisy
Tacos de chile vegetarianos
30 min
Samosas vegetarianas
1 Std. 45 Min
Tandoori masala - Subcontinente indio
10 min
Pita vegetariana israelí (sabich)
40 min
Raita de pepino
10 min
Curry de garbanzos (Chana masala)
20 min
Pakora de berenjena con salsa de yogur
1 Std.
Curry en polvo - Subcontinente indio
10 min
Té al estilo indio
10 min
Garam masala - Subcontinente indio
5 min
Chile vegetariano
1 Std. 5 Min
Curry indio de verduras
40 min