Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g selder, in stukken
- 50 g wortelen, in stukken
- 50 g uien, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 40 g boter
- 1200 g water
- 400 g aardappelen, in blokjes
- 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
- 1 tl gedroogde marjolein
- 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
- 1 tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 737 kJ / 176 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45 min
Bouillabaisse
Brak ocen
Boekweit flammkuchen met wortelgroenten en gorgonzola met chilihoningglazuur
Brak ocen
Gestoomde Chinese groenten
Brak ocen
Virgin citroen en tijm cocktail
45 min
Batbout met kaas
30 min
Harira
7 Std.
Roze pompelmoes en rode bessensap
Brak ocen
Gestoomde spinaziecake
35 min
Aardappelpasteitjes van rode biet met yoghurtdip
1h
Bulgur en rode linzensoep
50 min
Paprika's in zoetzure saus
30 min