Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Grünkohl, in Stücken (2-3 cm)
- 30 g Öl
- 450 g Wasser
- 100 g Sahne
- 100 g Milch
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Muskat
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 300 g Penne (z. B. von ja!)
- 20 - 30 g Sonnenblumenkerne
- 150 g Gorgonzola, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2730 kJ / 652 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 771 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grünes Risotto
35 Min
Spaghetti mit Grünkohl-Oliven-Pesto
20 min
Pasta Verde - Orecchiette mit cremiger Erbsen-Sauce
30 Min
Spinat-Walnuss-Risotto
35 Min
Kürbisrisotto mit Spinat und Pecannüssen
35 Min
Kartoffel-Sellerie-Gratin
1 Std. 10 Min
Grünkohl-Risotto
50 min
Tagliatelle mit Erbsenpesto und Ei
30 Min
Tagliatelle mit Pastinaken-Pesto
1 Std.
Rosenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Maronen
1 Std. 30 Min
Vier-Käse-Risotto mit karamellisierten Walnuss-Birnen
35 Min
Linguine in Zitronen-Kapern-Sauce
30 Min