Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 1500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g rote Linsen
- 1 Schalotte
- 60 g Olivenöl
- 1 Fenchel, in sehr dünnen Streifen (ca. 300 g)
- 20 g Rotweinessig
- 50 g Johannisbeer-Gelee, schwarz oder rot
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 50 g Babyspinat, frisch
- 120 g schwarze Johannisbeeren oder gemischte (weiß, rot, schwarz)
- 150 g Feta, zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1967 kJ / 469 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 11.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebratener Kichererbsensalat
45 Min
Fenchelsalat mit geröstetem Sesam
20 min
Lauwarmer Rotkohl-Quinoa-Salat
30 Min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 Min
Radicchio-Fenchel-Salat mit Avocado
20 min
Radicchio mit warmem Balsamicodressing und Ziegenkäsetalern
25 Min
Rote-Bete-Salat mit Granatapfelkernen
25 Min
Lauwarmer Blumenkohl-Kürbis-Salat
35 Min
Linsen-Gemüse-Bowl mit Halloumi
55min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40 Min
Mediterraner Graupensalat
50 min
Rotkohl-Mango-Salat mit Koriander und Erdnüssen
10 min