Wersje kompatybilne
Orientalischer Ofenblumenkohl mit Ahorn-Tahin-Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 3 TL Curry
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 2 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 530 g Wasser
- 1 Blumenkohl, ganz (ca. 1000 g)
- 100 g Joghurt, 1,5% Fett
- 80 g Tahin
- 20 g Zitronensaft
- 2 Prisen Pfeffer
- 20 g Ahornsirup
- 50 g Rauchmandeln, grob gehackt
- 1 Zitrone, in Spalten
- 5 Stängel Koriander, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 960 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gefüllte Süßkartoffeln mit Coleslaw und Bananen-Mayonnaise
1 Std.
Rote-Linsen-Bällchen mit Joghurt und Chilibutter
45min
Freekeh-Salat mit Datteln und Nüssen
50 Min
Süßkartoffelsalat
1h 50min
Grünes China-Gemüse
30 Min
Veganes Austernpilz-Schawarma
45min
Linsen-Gemüse-Bowl mit Halloumi
55 Min
Falafel-Hummus-Bowl mit Aprikosen-Chili-Sauce
1 Std.
Vegane Süßkartoffel-Bowl
1 Std.
Quinoa-Linsen Mujaddara mit karamellisierten Zwiebeln
1 Std. 10 Min
Gedämpfter Pak Choi mit Knoblauch-Ingwer-Sauce und Basmati-Reis
40 Min
Hummus-Platte Greek Style
25 Min