Gâteau triple chocolat

Gâteau triple chocolat

2.4 10 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 morceaux

Składniki

Base au chocolat
  • oeufs
    3
  • de sucre
    150 g
  • de sel et une pincée
    ¼ c. à café
  • de beurre en morceaux, et un peu pour graisser
    200 g
  • de chocolat noir 70%
    150 g
  • d'eau
    50 g
  • de sucre brun
    100 g
  • de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
    80 g
  • de farine de blé
    200 g
  • de levure chimique
    2 c. à café
  • de bicarbonate de soude
    1 c. à café
  • de poudre de cacao (tout type)
    70 g
Garniture au chocolat
  • de chocolat noir 70% en morceaux ou pastilles
    100 g
  • de poudre de cacao (tout type)
    20 g
  • de beurre en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 pincée
  • de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
    100 g
  • de lait concentré sucré
    350 g
Ganache au chocolat
  • de chocolat noir 70% en morceaux ou pastilles
    150 g
  • de fraises
    250 g
  • de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
    80 g
  • de sucre vanillé, fait maison
    2 c. à café

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 610 kcal / 2556 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...