Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter Dough
- 80 g milk
-
10
g fresh yeast, crumbled
lub 1 tsp dried instant yeast - 1 tsp caster sugar
- 130 g strong white bread flour
- water, warm, for soaking
Dough
- 120 g caster sugar
- 1 lemon, preferably organic, zest only, without white pith
- 1 orange, preferably organic, zest only, without white pith
- 60 g milk
- 70 g unsalted butter, at room temperature, plus extra for greasing
- 2 medium eggs
-
20
g fresh yeast, crumbled
lub 2 tsp dried instant yeast - 30 g orange blossom water (see tip)
- 450 g strong white bread flour
- 1 pinch fine sea salt
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- 100 - 150 g mixed candied fruit, to taste
- 30 g flaked almonds
- 50 g caster sugar (moistened with a few drops of water)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Białko
- 8.03 g
- Węglowodany
- 50.72 g
- Tłuszcz
- 7.58 g
- Błonnik
- 1.87 g
Alternatywne przepisy
Pogača (bread)
3h
Ghostly Pizza
1h 45 min
Carrot and Sesame Burgers
1h 15min
Gruyerè and black olive breads (Olivettes)
1h 40 min
Milk Bread
2h 20 min
Pistachio Cupcakes
40 min
Cheesy Sweet Potato Bites with Mint-Pea-Purée
Brak ocen
Almond Easter Sheep
2 Std. 45 Min
Milk bread
2h 20 min
Pretzels
1h
Italian Easter Bread
3h 50 min
Calzone Napoletano
1h 40 min