Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 120 g unsalted butter, cold, diced
- 175 g plain flour, plus extra for dusting
- 50 g icing sugar
- 2 egg yolks, from medium eggs
Crème Pâtissière
- 70 g caster sugar
- 40 g cornflour
- 500 g whole milk
- 2 large eggs
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 vanilla pod, seeds only (see tip)
Assembly
- 160 g apricot jam
- 30 g water
- 450 g mixed fresh fruit, thinly sliced (e.g. blueberries, raspberries, kiwi fruit, strawberries)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2423 kJ / 578 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Red Velvet Cake
1 Std. 20 Min
Choux Pastry
2 Std.
Crème Pâtissière
15min
Wildberry Jam
1h
Sticky Toffee Sponge Cake
1 Std. 30 Min
Tiramisu
5hod. 20min
Fruit Tart with Camomile Custard
2 Std.
Raspberry Dacquoise
2 Std.
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4h
Blueberry and Raspberry Plaited Loaf
3 Std.
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3u. 30min
Mango Swiss Roll
40min