Urządzenia i Akcesoria
Fresh Fruit Tarts
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 7 godz. 5 min
6 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter cold, diced120 g
-
plain flour plus extra for dusting175 g
-
icing sugar50 g
-
egg yolks from medium eggs2
Crème Pâtissière
-
whole milk500 g
-
caster sugar70 g
-
cornflour40 g
-
large eggs2
-
egg yolks from large eggs2
-
vanilla pod seeds only (see tip)1
Assembly
-
apricot jam160 g
-
water30 g
-
mixed fresh fruit thinly sliced (e.g. blueberries, raspberries, kiwi fruit, strawberries)450 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11 g
Kalorie
2423 kJ /
578 kcal
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Fudge Cake
1 godz.
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3 godz. 45 min
Red Velvet Cake
1 godz. 20 min
Marble Cake
2 godz. 10 min
Fruit Tart with Camomile Custard
2 godz.
Lemon Drizzle Madeleines
4 godz. 45 min
Chocolate Soufflé with Orange
45 min
Pecan Pie Tarts
2 godz. 25 min
Chocolate Orange Pinwheel Biscuits
3 godz. 45 min
Chocolate Brioche Buns
4 godz. 45 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min
Mango Swiss Roll
40 min