
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 120 g unsalted butter cold, diced
- 175 g plain flour plus extra for dusting
- 50 g icing sugar
- 2 egg yolks from medium eggs
Crème Pâtissière
- 500 g whole milk
- 70 g caster sugar
- 40 g cornflour
- 2 large eggs
- 2 egg yolks from large eggs
- 1 vanilla pod seeds only (see tip)
Assembly
- 160 g apricot jam
- 30 g water
- 450 g mixed fresh fruit thinly sliced (e.g. blueberries, raspberries, kiwi fruit, strawberries)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 578 kcal / 2423 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 73 g