Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 120 g unsalted butter, cold, diced
- 175 g plain flour, plus extra for dusting
- 50 g icing sugar
- 2 egg yolks, from medium eggs
Crème Pâtissière
- 500 g whole milk
- 70 g caster sugar
- 40 g cornflour
- 2 large eggs
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 vanilla pod, seeds only (see tip)
Assembly
- 160 g apricot jam
- 30 g water
- 450 g mixed fresh fruit, thinly sliced (e.g. blueberries, raspberries, kiwi fruit, strawberries)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2423 kJ / 578 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Profiteroles
2 godz. 15 min
Millionaire's Chocolate Tart
2 godz. 20 min
Panna Cotta
6h 15 min
Choux Pastry
2 godz.
Marble Cake
2 godz. 10 min
Crème Pâtissière
15 Min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 godz.
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6h 15 min
Pecan Pie Tarts
2h 25 min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4h
Profiteroles
2 godz. 15 min
Mango Swiss Roll
40min