Chocolate and Caramel Millefeuille

Chocolate and Caramel Millefeuille

3.7 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 portions

Składniki

Caramel with Nuts
  • hazelnuts shelled
    1 oz
  • walnuts shelled
    1 oz
  • unsalted pistachios, shelled, peeled
    1 oz
  • blanched almonds
    1 oz
  • sugar
    10 ½ oz
  • water divided
    36 oz
  • lemon juice
    1 tsp
  • vinegar
    1 ½ oz
Filling
  • dark chocolate (70% cocoa) cut into pieces
    14 oz
  • heavy whipping cream
    14 oz
  • unsalted butter cut into pieces
    2 oz
Puff Pastry
  • unsalted butter cold (14 oz sliced, 3 oz cut into pieces)
    17 oz
  • all-purpose flour
    17 ½ oz
  • ice cold water
    7 oz
  • lemon juice, freshly squeezed
    1 tbsp
  • sugar
    2 tsp
  • salt
    1 tsp
  • sugar
    2 tbsp

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 345.9 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 5229.5 kJ / 1249.9 kcal
Tłuszcz 89 g
Błonnik 21.6 g
Tłuszcz nasycony 51.1 g
Węglowodany 122.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...