Urządzenia i Akcesoria
Gazelle Horns (Almond Pastries)
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 pieces
Składniki
Dough
-
unsalted butter diced80 g
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
orange blossom water (see tip)60 g
-
lemon zest1 tsp
Almond Filling and Assembly
-
blanched almonds250 g
-
icing sugar170 g
-
orange blossom water (see tip)30 g
-
water20 g
-
ground cinnamon2 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
2 g
Kalorie
359 kJ /
86 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini Crab Cakes with Coriander Paste
1sa
Couscous Cake with Fruit
1sa 50 dk
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 dk
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 dk
Quince Torta
8sa
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2sa
Umali
1sa 25 dk
Za'atar bread rolls
2sa
Salmon kabsa
35 dk
Semolina pancakes (Beghrir)
1sa
Pear and Walnut Cake
1sa 35 dk
Chicken Pastilla
1sa 25 dk