Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 80 g unsalted butter, diced
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 60 g orange blossom water (see tip)
- 1 tsp lemon zest
Almond Filling and Assembly
- 250 g blanched almonds
- 170 g icing sugar
- 30 g orange blossom water (see tip)
- 20 g water
- 2 tsp ground cinnamon
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 359 kJ / 86 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Vanilla Cream Gugelhupf
1h 20min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1h 35min
Mouhallabieh (milk pudding)
4 godz. 30 min
Mini Fougasse
5h
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Baklava
1 Std. 10 Min
Semolina cake (namoura)
1h 50 min.
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Cheese sambousek
1h 45min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2 godz. 45 min