Urządzenia i Akcesoria
Gazelle Horns (Almond Pastries)
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 pieces
Składniki
Dough
-
unsalted butter diced80 g
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
orange blossom water (see tip)60 g
-
lemon zest1 tsp
Almond Filling and Assembly
-
blanched almonds250 g
-
icing sugar170 g
-
orange blossom water (see tip)30 g
-
water20 g
-
ground cinnamon2 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
2 g
Kalorie
359 kJ /
86 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 godz. 40 min
Knusperhörnchen with Semolina and Apricot Filling
3 godz. 10 min
Pistachio and Almond Filo Coil
1 godz. 15 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 godz.
Chocolate Brioche
5 godz.
Mocha Cake
2 godz. 5 min
Sheer Berenj (Rice Pudding)
1 godz.
Rustic Bread
2 godz.
Gingerbread Chocolate Cake
4 godz. 30 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2 godz.
Iranian Barbari
2 godz. 30 min