Urządzenia i Akcesoria
Gazelle Horns (Almond Pastries)
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 pieces
Składniki
Dough
-
unsalted butter diced80 g
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
orange blossom water (see tip)60 g
-
lemon zest1 tsp
Almond Filling and Assembly
-
blanched almonds250 g
-
icing sugar170 g
-
orange blossom water (see tip)30 g
-
water20 g
-
ground cinnamon2 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
2 g
Kalorie
359 kJ /
86 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1 godz. 10 min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Curried Panini Bread - Panini al curry e ricotta
2 godz. 35 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2 godz.
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Wholemeal bread with green olives and za'atar
2 godz.
Spinach Fatayers
2 godz.
Fatayer with Cheese and Mint
1 godz. 5 min
Curry Bread Rolls
2 godz. 10 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Sheer Berenj (Rice Pudding)
1 godz.