Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel Sauce
-
250
g granulated sugar
lub Demerara sugar - 220 g double cream
- 1030 g water
- 1 tsp lemon juice (see tip)
- 30 g unsalted butter, cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)
- 15 g vinegar
Cake
- 3 medium eggs
- 80 g caster sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 120 g milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- 200 g plain flour
- 1 tsp baking powder
Topping
- 300 g double cream
- 30 g caster sugar (opcjonalnie)
- 1 tsp natural vanilla extract (opcjonalnie)
- 150 g fresh raspberries
- 150 g fresh blackberries
- 150 g fresh blueberries
- mint leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1564 kJ / 374 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 34.7 mg
Alternatywne przepisy
Sponge cake
1 Std. 50 Min
Chocolate Fudge Cake
1h
Mini Coffee Pecan Layer Cakes
55 min
Mini Choux with Strawberries
2 godz. 10 min
Mini Chocolate and Apricot Panettone
2h 30min
Lollipops
40 min
Cappuccino Cake
2h
Blueberry Cheesecake, Yoghurt Sorbet
4h 30min
Mocha Cake
2u. 5min
Raspberry Cheesecake
3h 25min
Red Velvet Cake
1 godz. 20 min
Sticky Toffee Sponge Cake
1 godz. 30 min