Urządzenia i Akcesoria
Curry ketchup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 jars
Składniki
-
pickled gherkins cut in pieces150 g
-
onions cut in halves150 g
-
butter60 g
-
sugar40 g
-
curry powder (40 g) (e.g. Zanzibar or Madras curry powder)4 heaped tbsp
-
crushed tomatoes, canned1000 g
-
tomato ketchup500 g
-
tomato purée (concentrated)70 g
-
salt plus extra to taste2 tsp
-
sambal oelek (20 g)2 tsp
-
1 heaped tsp meat stock paste, homemademeat stock cube (for 0.5 l)1
-
fruit vinegar20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 jar
Białko
8 g
Kalorie
1680 kJ /
401 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
6.9 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Brownies
50 min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Pistachio cheesecakes with mango
2 godz. 30 min
Rhubarb and Orange Blossom Jam
45 min
Béarnaise sauce
15 min
Mustard-dill sauce
2 godz. 15 min
Hollandaise sauce
15 min
Sugar glaze
5 min
Fruit sauce (coulis)
10 min
Lemon Bars
1 godz. 45 min
Beetroot and Berry Sorbet
5 min
Hot chocolate
10 min