Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Tbsp fresh tarragon, leaves only
- 1 Tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 shallot, halved
- 15 g pickled capers, drained
-
20
g pickled gherkins, cut in pieces
lub 30 g cornichons, cut in pieces - 250 g sunflower oil
- 30 g lemon juice
- 2 egg yolks, from large eggs
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 9876.9 kJ / 2360.6 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 257.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1558.5 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise Sauce
15min
Chicken Liver Parfait
2h 40 min
Welsh Rarebit with Branston Pickle
20min
Béarnaise Sauce
20min
Mustard Dill Sauce
2h 15 min
Tartare sauce
10 Min
Caesar salad dressing
10 Min
Choron Sauce
20min
Caesar Salad Dressing
5 Min
Hollandaise Sauce
15min
Creamy French Dressing
5 Min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h