Potato and Dried Mushroom Soup

Potato and Dried Mushroom Soup

3.9 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • celery cut in pieces
    50 g
  • carrot peeled, cut in pieces
    50 g
  • onion quartered
    50 g
  • garlic cloves
    2
  • unsalted butter diced
    40 g
  • water
    1200 g
  • floury potatoes (e.g. Maris Piper), peeled, diced (2 cm)
    400 g
  • dried porcini mushrooms
    20 g
  • dried marjoram (see tip)
    1 tsp
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 176 kcal / 737 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...