
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bunch fresh parsley thick stems removed, cut in pieces
- 100 g carrot with peel, cut in pieces
- 250 g spelt grains
- 1 garlic clove
- 50 g onions quartered
- 20 g olive oil plus extra for frying
- 300 g water
-
1
vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub 1 heaped tsp vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled - 150 g stale bread roll torn in pieces
- milk for soaking (approx. 200-250 g)
- 2 medium eggs
- 1 - 2 pinches ground cumin to taste
- ¾ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 119.1 kcal / 498.3 kJ
- Białko
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Sód
- 197.6 mg