Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bunch fresh parsley, thick stems removed, cut in pieces
- 100 g carrot, with peel, cut in pieces
- 250 g spelt grains
- 1 garlic clove
- 50 g onions, quartered
- 20 g olive oil, plus extra for frying
- 300 g water
-
1
vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub 1 heaped tsp vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 150 g stale bread roll, torn in pieces
- milk, for soaking (approx. 200-250 g)
- 2 medium eggs
- 1 - 2 pinches ground cumin, to taste
- ¾ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 498.3 kJ / 119.1 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 197.6 mg
Alternatywne przepisy
Pork Cheek and Cherry Stew with Roast Potatoes and Tenderstem Broccoli
2 godz. 40 min
Gluten Free Banana Oat Waffles
35min
Pink Waffles with Fruit
30 min
Grape and Cava Trifle
4h 30 min
Apple Buckle Cake (TM5)
2 godz.
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1h 20 min
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
1h 20 min
Virgin Coconut Oil Chocolate
2 Std. 10 Min
Potato and Dried Mushroom Soup
35min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1h 40 min
Stracciatella Soup
30 min
Neapolitan Pizza
9h