Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bunch fresh parsley, thick stems removed, cut in pieces
- 100 g carrot, with peel, cut in pieces
- 250 g spelt grains
- 1 garlic clove
- 50 g onions, quartered
- 20 g olive oil, plus extra for frying
- 300 g water
-
1
vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub 1 heaped tsp vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 150 g stale bread roll, torn in pieces
- milk, for soaking (approx. 200-250 g)
- 2 medium eggs
- 1 - 2 pinches ground cumin, to taste
- ¾ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 498.3 kJ / 119.1 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 197.6 mg
Alternatywne przepisy
Carrot Cake with Pecans and Vanilla
12h 55min
Salmon with Potatoes and Courgettes (TM6)
1h 15 min
Shiitake Teriyaki Dippers
45min
Lemon Curd and Nectarine Tart (TM5)
Brak ocen
Roasted Cauliflower Houmous
30 min
Bloodshot Devilled Eggs
40 min
Spanish Brunch
1h 15 min
Baked Milk Bread with Pears and Walnut Crumble (TM6)
55min
Gazpacho; Patatas Bravas with Aioli; Churros with Chocolate Coconut Ganache
2 Std. 20 Min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25 Min
Allergen-friendly Tuna and Sun-dried Tomato Courgetti
10 min
Best Basic Houmous
5 Min