Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Chinese cabbage (wombok), cut into halves lengthways, then cut into thirds
- 2500 g water
- 150 g sea salt
- 30 g fish sauce or coconut aminos (see Tips)
- 10 g piece fresh ginger, cut into slices
- 4 garlic cloves, peeled and cut into slices
- 2 carrots, cut into pieces
- 1 pear, cored and cut into slices
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 tbsp shiro (white) miso paste
- 70 g chilli broad bean paste
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 2133.1 kJ / 509.8 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 94.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 23.8 g
- Sód
- 65023.4 mg
Alternatywne przepisy
Kimchi
149 Std.
Ras el hanout
10min
Gwinganna mushroom pâté
20 min
Vegan Aquafaba Butter
2h 25min
Vegan 'pulled pork'
20 min
Nut butter dressing
5min
Brown Rice Milk
10min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2h 50min
All-Purpose Meat Rub
5min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Almond milk powder
30 min
Seeded bread loaf
3sa 20 dk