Basic kimchi

Basic kimchi

2.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 144 godz. 20 min
1000 g

Składniki

  • Chinese cabbage (wombok) cut into halves lengthways, then cut into thirds
    700 g
  • water
    2500 g
  • sea salt
    150 g
  • fish sauce or coconut aminos (see Tips)
    30 g
  • piece fresh ginger cut into slices
    10 g
  • garlic cloves peeled and cut into slices
    4
  • carrots cut into pieces
    2
  • pear cored and cut into slices
    1
  • spring onions/shallots trimmed and cut into thirds
    4
  • shiro (white) miso paste
    2 tbsp
  • chilli broad bean paste
    70 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1000 g

Sód 65023.4 mg
Białko 28.1 g
Kalorie 2133.1 kJ / 509.8 kcal
Tłuszcz 8.3 g
Błonnik 23.8 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 94.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...