Kimchi

Kimchi

4.3 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 149 godz.
710 g

Składniki

  • Chinese cabbage (wombok) cut into halves lengthways, then cut into thirds
    700 g
  • filtered water
    2500 g
  • Himalayan salt
    150 g
  • garlic cloves
    3
  • piece fresh ginger peeled
    2 cm
  • apple cored and cut into quarters
    1
  • spring onions/shallots trimmed and cut into thirds
    5
  • ground cayenne pepper
    1 - 2 tsp
  • paprika
    1 - 2 tsp
  • tamari gluten free (see Tips)
    1 tsp
  • coconut sugar
    30 g
  • nori sheet torn into pieces
    1
  • warm water
    20 g

Wartości odżywcze na 710 g

Kalorie 367.8 kcal / 1538.7 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 84.6 g
Błonnik 15.7 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 59014.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...