Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Chinese cabbage (wombok), cut into halves lengthways, then cut into thirds
- 2500 g filtered water
- 150 g Himalayan salt
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 apple, cored and cut into quarters
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 1 - 2 tsp ground cayenne pepper
- 1 - 2 tsp paprika
- 1 tsp tamari, gluten free (see Tips)
- 30 g coconut sugar
- 1 nori sheet, torn into pieces
- 20 g warm water
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 1615 kJ / 384.5 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 16.3 g
Alternatywne przepisy
Miso dressing
5min
Sambal oelek
20min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1h 15 min
Basic kimchi
144h 20min
Thai red curry paste
10min
White fish wrapped in banana leaves
2h 20 min
Kimchi
51h
Miso corn purée with almond ricotta
3h 20 min
Tandoori portobellos with creamy coconut raita
40 min
Vietnamese jackfruit rice paper rolls
1h
Coriander pesto
5min
Black tahini and beetroot hommus
1h 10 min