Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di spinaci
- 200 g di spinaci in foglia surgelati scongelati
- 70 g di cipolla a metà
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di burro
- 130 g di latte
- 250 g di pane bianco raffermo a cubetti
- 150 g di mozzarella a cubetti (1 cm)
- 40 g di farina tipo 00
- 3 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Salsa di pomodoro
- 100 g di cipolla a metà
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 10 g di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di zucchero
- ½ cucchiaino di timo secco
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 100 g di acqua
- 250 g di pomodorini
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- basilico fresco per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2760 kJ / 656 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spatzle alla barbabietola
30 dk
Spatzle agli spinaci
1h
Canederli al formaggio
1h
Gnocchi di ricotta al basilico
40 dk
Spätzle agli spinaci con panna e speck
1h
Gnocchi di polenta
25 dk
Canederli allo speck
2h 40min
Strangolapreti alla trentina
4 Std.
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2h 40min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Spatzle di zucca con salsiccia
1h
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1sa 10 dk