![Tarte Tatin Tarte Tatin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fa65c84138a8a50ef5715d4e73386e79/Derivates/b7cc05b337766eb797e63f7b7d92925c8206abd8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à tarte
- 75 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé
- 50 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
Le caramel
- 150 g de sucre en poudre
- 70 g de beurre, froid, coupé en morceaux
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 8 - 9 pommes à cuire (Golden, Reine des Reinettes, Braeburn ou Boskoop)
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 41 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Abricots pochés, crumble aux pignons de pin
1 Std. 5 Min
Tarte Tatin
1 Std.
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10min
Flan pâtissier à la vanille
3 Std. 30 Min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Galette des Rois express
50 min
Cannelés bordelais
13 Std. 30 Min
Tartelette fine aux pommes
3klst
Tarte fine aux pommes
2 Std. 25 Min
Tarte Tatin de tomates
1 Std.
Crumble pommes-framboises
50 min
Crumble pomme-cannelle
45 Min