Poires pochées au miel, sauce au chocolat et crumble aux noix

Poires pochées au miel, sauce au chocolat et crumble aux noix

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Crumble aux noix
  • de noix de pécan
    20 g
  • de noix décortiquées
    10 g
  • de copeaux de noix de coco
    20 g
  • de flocons d'avoine
    20 g
  • de cannelle, moulue
    ½ c. à café
  • de miel
    1 c. à soupe
Poires pochées au miel
  • poires (environ 200 g chacun), pelées
    4
  • d'eau
    1000 g
  • bâton de cannelle
    1
  • de gingembre frais épluché
    1 cm
  • gousse de vanille moelle grattée séparément
    1
  • de miel
    50 g
  • de sel
    ¼ c. à café
Sauce au chocolat
  • chocolat noir 70% de morceaux de cacao
    100 g
  • de lait entier
    50 g
  • de miel
    1 c. à soupe
  • feuille de menthe pour la garniture

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 371.8 kcal / 1562 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 43.6 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 170 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...