Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 400 g de graines d'épeautre (voir conseil)
- 10 - 20 g d'huile végétale
- ½ - 1 c. à café de sel
- 400 - 800 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1028.3 kJ / 245.8 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 610 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuire du riz long complet
55 min
Cuisson du riz jasmin
35min
Cuisson du millet
45min
Cuisson du riz basmati
35min
Galette de ratatouille (TM6)
1 Std. 30 Min
Cuisson de l'épeautre perlé
35min
Cuisson du boulgour moyen
35min
Cuisson du riz long blanc
35min
Pudding au riz noir
1 Std. 15 Min
Cuisson de l'épeautre complet
35min
Cuisson du millet
45min
Cuisson du riz
25 Min