Hollandaise saus

Hollandaise saus

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
500 gram

Składniki

  • citroensap, vers geperst
    20 - 40 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken gesneden
    175 - 350 g
  • eierdooiers
    4 - 8
  • zout
    ½ - 1 theelepel
  • peper, vers gemalen
    1 - 2 snuifjes
  • water
    10 - 20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 500 gram

Sód 939 mg
Białko 48 g
Kalorie 15119 kJ / 3611 kcal
Tłuszcz 380 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 203 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...