Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g beef tenderloin, cut in thin slices
- ½ tsp salt
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp fennel seeds
- 50 g cooking oil
- 2 garlic cloves, cut in thin slices
- 150 g yellow onion, cut in thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1321 kJ / 316 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 345 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 Min
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 Min
Mee Goreng Mamak
15 Min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2u. 25min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 Min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15 Min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min