![Spicy Black Pepper Chicken Spicy Black Pepper Chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F022234D-81A2-4707-842B-2734EA06A948/Derivates/3586ED8D-69E0-4A4A-81BA-172C5279283F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g chicken wings (approx. 6-8 chicken wings), halved at joint
- 20 g light soy sauce
- 20 g dark soy sauce
- 50 g oyster sauce
- 10 g sesame oil, dark (roasted)
- 20 g black peppercorns, dried (see tips)
- 10 g rock sugar
- 2 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 2 tsp cornflour (starch)
- 60 g yellow onions, cut in slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1761 kJ / 421 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Kung Po Chicken (Dried Chilli Chicken)
1 Std.
Curry Chicken
1 Std.
Dried Chilli Chicken with Potato
30 Min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 Min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30 Min
Char Kway Teow
15min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Braised Yee Mee
30 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 Min
Mee Goreng Mamak
15min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min