Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g pork belly, with skin (13 cm x 15 cm), skin pierced with a sharp knife
- 3 tbsp salt
- 1 tsp sugar
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 tsp five-spice powder
- 1000 g water
- 1 tbsp white vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 566 kJ / 135 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 2627 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and Chinese Sausage Rice
50 Min
Sweet and Sour Pork Ribs
40min
Honey BBQ Chicken
1h
Snowflake Crisp Nougat
20min
Ginger sesame oil chicken
25min
Oil Free Honey Soy Chicken Cubes
15min
Ginger Sesame Oil Chicken Cubes
15min
Sweet and sour pork ribs
40min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40min
Pineapple Pork Ribs
1 Std. 10 Min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30min