Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken Satay
- 600 g chicken leg meat, skinless, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 70 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 60 g sweet soy sauce (Kecap Manis)
- ½ tsp chicken stock powder
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
Peanut Sauce
- 120 g toasted peanuts (see tip)
- 50 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 25 g fresh red curly chillies, cut in halves
- 25 g vegetable oil
- 20 g palm sugar
- 65 g sweet soy sauce (Kecap Manis)
- 10 g sugar
- 5 fresh kaffir lime leaves, cut in thin slices
- 500 g water
- ½ tsp chicken stock powder
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 30 g crispy fried shallots
- 3 limau lime, juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4471 kJ / 1069 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 69 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 3286 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wholemeal fish fingers with smashed beans (Diabetes)
Keine Bewertungen
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h
Meatballs with Romesco sauce
1h 40min
Watermelon and salmon ceviche stack
25min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4óra 20p
Mayonnaise
5min
Indian-style chicken burger
4h
Warm Caesar salad with polenta croutons
1h 55min
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1h 55min
Apple, leek and sage sauce
15 Min
Rose Harissa
20min
Tzatziki dip
15 Min