Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken Satay
- 600 g chicken leg meat, skinless, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 70 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 60 g sweet soy sauce (Kecap Manis)
- ½ tsp chicken stock powder
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
Peanut Sauce
- 120 g toasted peanuts (see tip)
- 50 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 25 g fresh red curly chillies, cut in halves
- 25 g vegetable oil
- 20 g palm sugar
- 65 g sweet soy sauce (Kecap Manis)
- 10 g sugar
- 5 fresh kaffir lime leaves, cut in thin slices
- 500 g water
- ½ tsp chicken stock powder
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 30 g crispy fried shallots
- 3 limau lime, juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4471 kJ / 1069 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 69 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 3286 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetable Fritters
20min
Prawn noodle curry
10min
One Pot Chicken Rice
50 min
Beef Rendang
1sa 35 dk
Madurese chicken satay
1h 30min
Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms
35 min
Hainanese chicken and rice
1u. 50min
Chilli-Lime Chicken with Cauliflower Rice
1h 10 min
Quick Beef Pho
45 min
Seafood bisque
1h 10 min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
Pizza in Bianco
1h 20 min