芝麻烤雞飯
TM6 TM5

芝麻烤雞飯

2.8 (4 oceny)

Składniki

  • 橄欖油 ,塗抹用
  • 800 克 去骨去皮雞大腿 ,切塊 (3公分-詳見要訣)
  • 250 克 泰國香米
  • 1000 克 水
  • 2 茶匙 鹽
  • 180 克 紅蘿蔔 ,切薄片 (0.5公分)
  • 100 克 甜豌豆 ,去絲
  • 1 顆 蛋
  • 60 克 玉米粉 (詳見要訣)
  • 2 茶匙 紅椒粉
  • ½ 茶匙 黑胡椒粉
  • 2 粒 蒜頭
  • 30 克 米醋
  • 60 克 蜂蜜
  • 20 克 甜辣醬
  • 60 克 蕃茄醬 ,自製
  • 30 克 紅糖
  • 50 克 醬油 (詳見要訣)
  • 20 克 芝麻 (任一種類)
  • 2 枝 蔥 ,切蔥花

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2983.8 kJ / 710.4 kcal
Białko
45.9 g
Węglowodany
85.4 g
Tłuszcz
19.7 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Błonnik
5.6 g
Sód
2303.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy