
Urządzenia i Akcesoria
芝麻烤雞飯
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 人份
Składniki
-
橄欖油 ,塗抹用
-
去骨去皮雞大腿 ,切塊 (3公分-詳見要訣)800 克
-
泰國香米250 克
-
水1000 克
-
鹽2 茶匙
-
紅蘿蔔 ,切薄片 (0.5公分)180 克
-
甜豌豆 ,去絲100 克
-
蛋1 顆
-
玉米粉 (詳見要訣)60 克
-
紅椒粉2 茶匙
-
黑胡椒粉½ 茶匙
-
蒜頭2 粒
-
米醋30 克
-
蜂蜜60 克
-
甜辣醬20 克
-
蕃茄醬 ,自製60 克
-
紅糖30 克
-
醬油 (詳見要訣)50 克
-
芝麻 (任一種類)20 克
-
蔥 ,切蔥花2 枝
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
710.4 kcal /
2983.8 kJ
Białko
45.9 g
Tłuszcz
19.7 g
Węglowodany
85.4 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
2303.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

過去、現在、始終如一
50 Przepisów
Tajwan
Tajwan